Tyylikkäänä sateiseen syksyyn


Syksy on ihanaa aikaa vuodesta, kun lehdet vaihtavat väriä, sää viilenee ja ilmassa tuoksuvat kypsyvät omenat ja kostea maa. Se voi Suomen olosuhteissa kuitenkin olla myös vaikeaa aikaa pukeutua muodikkaasti, sillä sää on meillä usein arvaamaton ja sateinen. Tässä on muutamia vinkkejä, miten pysyt tyylikkäänä sateessa tänä syksynä.

Parhaat päällyskerrokset koiranilmaan


Sateiseen syyssäähän sopivat parhaiten takit, jotka on valmistettu vedenkestävistä tai vedenpitävistä materiaaleista. Loistavia materiaaleja ovat esimerkiksi Gore-Tex, polyuretaani ja kumi. Nämä materiaalit pitävät sinut kuivana sateella ja näyttävät myös tyylikkäiltä.

Toinen hyvä vaihtoehto sateiseen säähän on villasta valmistettu takki. Villa on luonnonmateriaali, joka on vedenkestävä ja pitää sinut lämpimänä myös kylmällä säällä. Villasta valmistettu takki pitää sinut varmasti lämpimänä ja kuivana koleina syyspäivinä.

Pidemmät, leveähelmaiset mallit suojaavat tehokkaasti myös takapuolta ja jalkoja kastumiselta. Jalat voi suojata myös erikseen vettähylkivillä housuilla. Esimerkiksi softshell on ulkohousuissa erittäin mukava ja käytännöllinen materiaali.

Sadepäivän päätteeksi voi olla mukava uppoutua vaikkapa kortinpeluuseen, tutustu erään hauskan korttipelin sääntöihin täällä: paskahousu.fi

Hypitään lätäköissä!


Kumisaappaat ovat perinteinen vaihtoehto sateisella säällä, sillä ne ovat sekä tyylikkäät että käytännölliset. Sadesaappaita on monenlaisia, kuten lyhyitä tai pitkiä saappaita sekä korolla tai ilman. Mallista riippumatta kumisaappaat pitävät jalkasi takuulla kuivina sateella.

Myös esimerkiksi Gore-Tex tai vastaavalla kalvolla varustetut lenkkarit ja vaelluskengät kestävät hyvin vettä ja niillä on myös kumisaappaisiin verrattuna huomattavasti mukavampi kävellä. Nahkakengät ovat tyylikkäät kaupungissakin ja oikein hoidettuna hylkivät vettä myös tehokkaasti.

Asusteilla piristystä ja käytännöllisyyttä


Tyylikkään naisen ei pidä koskaan unohtaa varustaa asuaan hyvällä hatulla ja huivilla. Hattu ja huivi pitävät pään ja kaulan alueen lämpiminä kylminä syyspäivinä ja saavat sinut näyttämään samalla tyylikkäältä.

Leveälierinen hattu on paitsi katseita kääntävä myös äärettömän käytännöllinen. sillä se suojaa asuasi sadepisaroilta. Hatun voi myös korvata huivilla: pään yli huolettomasti kietaistu huivi on sekä muodikas että mukava asuste.

Yksi tärkeimmistä asusteista sateisella säällä on tietenkin hyvä sateenvarjo. Sateenvarjoja on monen muotoisia ja kokoisia ja on tärkeää valita riittävän suuri sateenvarjo suojaamaan sinua sateelta. Sateenvarjoja on myös saatavana monia eri tyylejä, joten voit löytää oman tyylisi mukaisen sateenvarjon. Sateenvarjon sijasta voit käyttää myös sadeviittaa, joka voi olla hyvinkin elegantti lisä sadepäivän asuun!

Värivalinnoilla iloa harmauteen


Kun lehdet putoavat ja lämpötila laskee, vaatekaapin rutiiniin on helppo juuttua. Muutamalla yksinkertaisella vinkillä voit kuitenkin piristää tyyliäsi ja voittaa syysbluesin. Yksi yksinkertaisimmista tavoista tuoda piristystä lookkiin on valita värikkäitä vaatteita.

Monet ihmiset ajattelevat, että kun sää kylmenee, meidän on pitäydyttävä tummissa väreissä. Mutta se ei ole totta! On monia kauniita ja muodikkaita värejä, jotka sopivat hyvin syksyn vaatteisiin. Suosikkejamme ovat muun muassa syvänpunainen, kirkkaan oranssi, oliivinvihreä ja laivastonsininen. Kun valittavana on niin paljon upeita sävyjä, on helppo lisätä asuusi väriä.

Toinen hyvä tapa lisätä väriä syksyn vaatekaappiin ovat asusteet. Huivit, hatut, laukut ja kengät ovat kaikki loistavia tapoja lisätä väriläiskiä. Kirkkaat sävyt, kuten vaaleanpunainen, keltainen ja limenvihreä, sopivat täydellisesti tuomaan hauskuutta muuten ankeaan päivään. Älä siis pelkää kokeilla eri värejä tänä syksynä – saatat yllättyä, miten hyvin ne toimivat!

Jos kaipaat mukavaa tekemistä sadepäivänä, sinun kannattaa tutustua korttipelien maailmaan: ristiseiska.fi

Muista näkyä pimeässä!


Kun päivät lyhenevät ja sää kylmenee, on tärkeämpää kuin koskaan varmistaa, että olet näkyvästi liikenteessä. Yksi helpoimmista ja tehokkaimmista tavoista tehdä tämä on käyttää heijastavia vaatteita.

Heijastavia vaatteita on saatavilla monissa eri tyyleissä. On olemassa takkeja, liivejä, paitoja, housuja, hameita ja jopa otsanauhoja, jotka kaikki on valmistettu heijastavista materiaaleista. Nämä materiaalit heijastavat valon takaisin valonlähteeseen, mikä tekee sinusta paljon näkyvämmän hämärässä.

Jos etsit helppoa tapaa lisätä näkyvyyttäsi liikkuessasi jalan tänä syksynä, heijastava vaatetus on loistava vaihtoehto. Sen lisäksi, että autoilijat näkevät sinut, pysyt lämpimänä ja kuivana kaikissa sääolosuhteissa. Älä siis unohda heijastinta – se voi pelastaa henkesi!

Älä anna syksyn masentaa


Syksy voi olla hankala vuodenaika, kun on kyse tyylikkäästä pukeutumisesta. Sää on arvaamaton ja on helppo ajautua rutiiniin. Mutta pienellä luovuudella voit silti näyttää muodikkaalta tänä syksynä. Kokeile kirkkaita värejä, käytä värikkäitä hattuja ja huiveja sekä heijastavia vaatteita turvallisuuden takaamiseksi. Näiden vinkkien avulla voit voittaa syysbluesin ja pysyä tyylikkäänä koko kauden!