Kookosöljy kauneudenhoidossa

Viime vuosien trendikäs hittituote kookosöljy on taas muistutuksen arvoinen. Tämä öljy toimii nimittäin melkein mihin tahansa. Sillä on mahdollista hoitaa hiuksia, pitää vartalo ja huulet kosteutettuna ja vaikka mitä muuta. Jos et ole aikaisemmin vielä ottanut kookosöljyä käyttöösi kauneuden huoltamisessa, tässä muutama vinkki johon se käy jopa paremmin kuin oikeat kauneustuotteet.

Öljy toimii loistavasti meikinpoistoaineena

Jos käytät vedenkestävää meikkiä, suosittelemme vaihtamaan silmämeikinpoistoaineesi samantien luonnon omaan koookosöljyyn. Kookosöljy sopii erityisesti vedenkestävän meikin poistamiseen ja se sopii etenkin kuivaihoisille käyttäjille.  Jos kuitenkin kärsit psoriasiksesta tai muusta ihottumasta, kookosöljyä ei kannata käyttää meikin poistamiseen. Miinuspuolia tähän ovat myös se, että öljy voi lisätä silmänympärysalueen turvotusta ja aiheuttaa sumentavan kalvon silmän pinnalle hetkellisesti. Kannattaa kuitenkin ottaa selvää, ja kokeilla, olisiko tämä öljy juuri sopiva tuote sinulle.

Mainio myös kosteusvoiteena

Kookosöljy kannattaa levittää iholle illalla, koska se imeytyy huomattavasti hitaammin kuin oikea kosteusvoide. Öljyä on mahdollista käyttää myös kasvoille yövoiteena, mutta päivällä sitä ei kannata käyttää rasvaisuutensa vuoksi. Kuivaihoisille kookosöljy onkin loistava vaihtoehto, ja se käy myös täsmäapuna pienempiin kuviiin kohtiin. Jaloille kookosöljyä suositellaan myös käytettäväksi, ja paras ajoitus sen käyttöön on sivellä se kuiviin kohtiin koko yön ajaksi.

Hemmottele ihoasi kuorinnalla

Kookosöljyä on mahdollista käyttää myös kuorinnan yhteydessä. Kun kookos öljyn joukkoon sekoittaa esimerkiksi suolaa, sokeria tai vaikka käytettyjä kahvinpuruja, seos on valmis hemmottelemaan sekä kasvoja ja muuta vartaloa. Hunajan lisääminen on myös loistava plussa, sillä se hoitaa myös ihoa.

Luo oma deodorantti

Harvinaisempana mutta joillain ihmillä toimivana keinona kookosöljyä on mahdollista käyttää myös deodoranttina. Tehokkuus riippuu kuitenkin todella paljon ihmisestä ja sen vuoksi öljyä kannattaa testata ennen oikeaa käyttöä. Öljy voi nimittäin tahrata vaatteet, jos pukeutuu ennen öljyn kuivumista.

Kuivien hiusten ja päänahan pelastaja

Pieninä tippoina kookosöljy kosteuttaa myös hiuskuontaloamme. Tapoja käyttöön on monia, jotkut käyttävät kookosöljyä muiden hiusnaamioiden tapaan saunassa, toiset suihkussa, toiset jopa yön ylitse. Öljyä voi myös sivellä muutaman tipan latvoihin, ja se onkin loistava vaihtoehto saada hapsottavat hiustenlatvat kuriin. Öljyn kanssa kannattaa kuitenkin olla todella varovainen, sillä liikaa käyttämällä se saattaa rasvoittaa hiukset moneksi päiväksi. Silloi tällöin öljyä kannattaa kokeilla myös hieroa suoraan päänhakaan, sillä se auttaa kuivuuteen ja hilseilyyn. Tämä kannattaa tehdä kuitenkin silloin kun hiuksien ei tarvitse näyttää hyvältä seuraavana päivänä sillä suuren käytön jälkeen hiukset saattavat näyttää pari päivää rasvaisilta liikaa käytetyn hiusnaamion tavoin.

Raikasta hengityksesi koookosöljyllä

Kaikista oudoin ja ajatuksia herättävin tapa käyttää kookosöljyä on suun raikastaminen ja hampaiden valkaisu. Tämä on ollut muutaman vuoden trendi, ja sen hehkutetaan valkaisevan erityisesti hampaita. Hammaslääkärit ovat vastanneet sen tepsivän kuiviin limakalvoihin ja purskuttelun jälkeen hampaat ja ikenet näyttävät kiiltävämmiltä. Kookosöljyä voi ottaa ruokalusikallisen suoraan purkista ja purskutella sitä suussa noin 15-20 minuuttia. Suoraan purkissa kooosöljy on tavallisesti kiinteässä muodossa, mutta se sulaa nopeasti suussa nestemäiseen muotoon. Joidenkin mielestä maku ei ole maailman miellyttävin, mutta joidenkin mielestä se ei maistu oikeastaan miltään.

Sheivaa hellävaraisesti

Jos sheivausgeeli tai vaahto on lopussa, kookosöljy korvaa myös nämä tuotteet. Muistathan kuitenkin huuhdella terän huolellisesti aina vetojen välillä, ettei öljy tuki höylän teriä. Kookosöljy on loistava vaihtoehto siinä mielessä, että se luistaa sujuvasti joka ehkäisee haavoja ja kosteuttaa samalla ihoa. Öljy sopii myös loistavati bikinirajojen sheivaamiseen.