Second hand -pukeutuminen on aina in

Käytettyjen vaatteiden ostaminen on hyvä tapa säästää rahaa ja löytää ainutlaatuisia vaatekappaleita, joita ei löydy mistään muualta. Perinteisistä kirpputoreista verkkokauppoihin, nykypäivänä on olemassa paljon paikkoja, joista voi löytää second hand -vaatekappaleita murto-osalla hinnasta. Lisäksi käytettyjen vaatteiden ostaminen on ympäristöystävällinen valinta, joka auttaa vähentämään kaatopaikoille päätyvän jätteen määrää. Tutustutaanpa tällaisten vaatteiden ostamisen moniin etuihin.

Käytettyjen vaatteiden ostamiseen liittyy monia hyötyjä

Second hand -vaatteiden hankintaan liittyy useita etuja, jotka tekevät niistä houkuttelevan valinnan monille ihmisille. Ensinnäkin se on paljon halvempaa kuin upouuden vaatteen ostaminen kaupasta. Saat siis enemmän vastinetta rahoillesi. Lisäksi voit saada käyttöösi ainutlaatuisia vaatekappaleita, joita et löydä mistään muualta – kirpputoreilta voi usein löytää aitoja vintage-vaatteita ja ihmisten itse tekemiä luomuksia. Näin voit helposti erottua joukosta omalla persoonallisella tyylilläsi. Lisäksi voit tukea pienyrityksiä käymällä paikallisilla kirpputoreilla ja pienentää hiilijalanjälkeäsi kierrättämällä vaatteita sen sijaan, että ostaisit uusia vaatteita, joiden valmistamiseen tarvitaan enemmän resursseja ja energiaa.

Säästä rahaa vaatehankinnoissa

Yksi ilmeisimmistä käytettyjen vaatteiden ostamisen eduista on tietenkin se, että ne ovat edullisia. Kirppareilta voi löytää merkkivaatteita murto-osalla niiden vähittäismyyntiarvosta. Tämän kustannussäästön ansiosta ihmiset voivat ostaa vaatteita, jotka olisivat saattaneet olla heidän budjettinsa ulkopuolella uutena.

Jotakin tiettyä vaatetta tai merkkiä etsivä joutuu varautumaan siihen, ettei etsimäänsä aina löydä. Löytöjen tekeminen kirpputoreilla on eräänlaista tuuripeliä, kuten vaikkapa keno. Laadukkaan tai harvinaisen vaatteen tai esineen löytäminen huokeaan hintaan on kuitenkin etsimisen arvoista.

Second hand -vaate voi olla kuin uusi

Toinen käytettyjä vaatteita ostettaessa saavutettava etu on laatutekijä. Usein ihmiset lahjoittavat tai myyvät eteenpäin vaatteita, jotka ovat vielä erinomaisessa kunnossa mutta eivät enää sovi heille tai heidän elämäntyyliinsä. Nämä vaatteet näyttävät usein lähes uusilta ja ne voivat kestää lähes yhtä kauan kuin upouusi, kaupasta ostettu vaate.

Lisäksi osa käytettyjen vaatteiden myymälöistä tarkastaa jokaisen vaatekappaleen huolellisesti ennen kuin ne asetetaan esille, joten ostajat voivat olla varmoja siitä, että heidän ostamansa vaatekappale on todennäköisesti hyvässä kunnossa eikä siinä ole suuria vikoja tai puutteita. Muista kuitenkin aina itse tarkistaa vaate huolellisesti ennen ostamista. Käytettyjä vaatteita ei yleensä voi palauttaa. Useimmilla kirpputoreilla on sovituskopit, joten vaatetta pääsee myös kokeilemaan päälle.

Jos teet ostoksia netissä yksityishenkilöltä, lue myyjän mahdollisesti saamat arvostelut – niiden tulisi olla pääasiassa positiivisia. Tutki vaatteesta annettuja kuvia ja pyydä tarvittaessa lisätietoja, kuten mittoja tai tarkempia kuvia. Maksu suoritetaan yleensä aina ennen tuotteen lähetystä.

Kirpputorilla käynti on ekoteko

Käytettyjen vaatteiden ostaminen on myös ympäristöystävällistä. Kun ostat uusien vaatteiden sijaan käytettyjä, vähennät kaatopaikoille päätyvän jätteen määrää. Roskikseen päätyy vuosittain valtavasti täysin käyttökelpoista tavaraa, mukaan lukien vaatteet. Muista itsekin harkita ensi kerran, ennen kuin heität ehjää vaatetta pois – vaikka se on sinulle tarpeeton, se voi olla jollekin toiselle aarre.

Lisäksi kierrättämällä vaatteita lahjoitusten ja jälleenmyyntikauppojen kautta vähennämme riippuvuuttamme luonnonvaroista, kuten vedestä ja energiasta, joita muuten käytettäisiin uusien vaatteiden valmistamiseen tehtaissa eri puolilla maailmaa.

Käytetty ei tarkoita huonoa

Kaiken kaikkiaan käytettyjen vaatteiden ostamiseen liittyy monia etuja, kuten kustannussäästöt ja ympäristöystävällisen valinnan tekeminen vähentämällä kaatopaikoille päätyvän jätteen määrää. Etsitpä sitten erityistä vaatekappaletta tai haluat vain täydentää vaatekaapin perusvaatteita rikkomatta budjettia – käytettyjen vaatteiden ostaminen voi olla täydellinen ratkaisu. Koskaan ei tiedä, millaisia ainutlaatuisia aarteita saatat löytää!