Vaatehuoneen suunnittelu

Puhuin aiemmin teille lempivaatteistani, ja myös siitä, miten kootaan täydellinen valikoima vaatteita. Nyt asiana on se, minne laitat ne vaatteet? Rakensimme taloomme, minulle jonkin aikaa sitten, täysin uuden vaatehuoneen. Se ei olekaan mikään pieni, vaan se on iso huone, jossa säilytän kaikkia vaatteitani, ja valmistaudun aamulla. Kutsuisin sitä, vaatehuonetta enemmän, ehkä pukeutumishuoneeksi. Nyt puhun siitä, kuinka vaatehuoneprojekti eteni, ja mistä kannattaa aloittaa, jos olet itse aikeissa rakentaa vaatehuoneen kotiisi.  vaatehuone

Ensimmäiseksi tulee miettiä tilaa, johon vaatehuone on tulossa. Onko sinulla sopiva tyhjä tila käytettävissäsi? Jos, ei niin mistä voisit raivata tilaa, sen rakentamiselle? Ehkä sinulla on kuin onkin tilaa, mutta se on täytetty ihan jollain muulla tavaralla. Ironista kyllä, mutta usein vaatehuoneen rakentaminen kannattaa aloittaa siitä, että heittää pois tavaroita, joita ei enää tarvitse. Ethän halua vaatehuoneeseesi ylimääräistä romua, tai mitään vanhoja vaatteita, joita et enää edes käytä?

Kun tiedät, millainen tila sinulla on käytettävissä, vaatehuonetta varten, voit alkaa seuraavaksi suunnittelemaan, millaisia säilytysratkaisuja huoneeseen olisi mahdollista tehdä. Haluatko mahdollisesti vaateet näkyville, vai kaappien sisään piiloon? Helpointa on tietysti, mikäli käytettävissä on paljon tilaa. Kuitenkin pieneenkin vaatehuoneeseen, voi saada huimasti säilytystilaa, kun käyttää hieman mielikuvitusta. Mikäli kaipaat inspiraatiota, sukella Pinterestin maailmaan. Varoitan kuitenkin, että siellä seikkaillessa, saattaa kulua tunteja.

vaatehuone3Vaatekaappien ja vaaterekkien lisäksi, tarvitset mahdollisesti hyllyn tai kaapin kengille, sekä peilin, ellei vaatekaappien ovissa ole peilejä. Jos tilaa riittää, pehmeä matto, sekä nojatuoli ovat myös kiva lisä vaatehuoneeseen. Itse ainakin halusin pukeutumishuoneeseeni meikkipöydän, jonka laatikossa on kaikki meikit järjestyksessä, ja hyvä valo, pöydän yläpuolella. On ihanaa istua aamulla rauhassa alas, kun huoneessa soi lempeä musiikki, ja saan laittautua, meikata ja valita vaatteet omassa rauhassa. Minun huoneessani, jonne kellään ei ole asiaa, varsinkaan aamuisin.  vaatehuone1

Jotta sinäkin viihtyisit vaatehuoneessasi, tai pukeutumishuoneessasi, yhtä hyvin kuin minä viihdyn, tee siitä itsesi näköinen. Suosittelen seinien väriksi valkoista, sillä puhtaanvalkoisessa huoneessa on helpompi tehdä hyviä valintoja, asujen suhteen. Valaistuksen tulee myös olla kunnossa. Ihanteellista olisi, jos hyvien valojen lisäksi, huoneessa olisi ikkuna, josta pääsee sisään luonnonvaloa. Pienillä yksityiskohdilla ja sisustuselementeillä, voit tehdä vaatehuoneestasi sinun näköisen. Tärkeintä on, että viihdyt huoneessa itse. Millään muulla ei sen jälkeen ole väliä, kun olet saanut vaatteet järjestykseen.