Kolme lempivaatetta

Huomasin tässä juuri, että en ole vielä kertonut teille kaikkien aikojen lempivaatteistani, ja järkytyin niin, että oli heti paikalla tultava kirjoittamaan! Eihän tällaista aihetta nyt suinkaan ole, mitenkään sopivaa jättää välistä. Mennään siis suoraan asiaan, eli vaatekaapin suosikkieni esittelyyn!

pinkkimekko

Minulla on jakku, joka on Dolce & Gabbanan mallistosta, 90-luvun loppupuolelta, mahdollisesti vuodelta 1998, joka on ollut suosikkini jo siitä hetkestä lähtien, kun sen ostin. Se on todella laadukas, ja kestänyt aikaa, suorastaan loistavasti. Jos en tietäisi miten asia on, en koskaan ajattelisi, sen olevan lähes 20 vuotta vanha vaatekappale. Siinä sen näkee, että kun ostaa laatua, se korvaa määrän. Miettikää sitä, kuinka monta halpaa jakkua, olisin tässä ajassa joutunut ostaa, puhumattakaan siitä, että jakku kestää vielä luultavasti, sen toiset 20 vuotta. On turha väittää, että koko elämäksi ei voi ostaa vaatetta. Noh, ehkä puoli elämää riittää vaatteen eliniäksi. Kyseinen jakku on räväkän tyylikäs. Se on muuten kokonaan musta, mutta sisäkangas on leopardikuosia, joka plikistää esiin, kun esimerkiksi kääntää hihat.

Toinen pitkän ajan lempivaatteistani, on vaaleanharmaa kasmirneule. Sen olen ostanut pienestä putiikista Pariisista, ehkä noin kymmenen vuotta sitten. Neule on pehmein, mitä olen koskaan omistanut. Sen silkkisen ylellinen karva, suorastaan hivelee hipiää, kun käytän neuletta. Etenkin syksyisin kaivan tämän ihanuuden ulos kaapistani, sillä sen ympärille saa rakennettua täydellisen syysasun. Kun neuleen yhdistää mustiin farkkuihin, hapsunilkkureihin, ja kauniiseen kelloon, asusta tulee todella kaunis. Polkkamittainen tukkani korostaa neuleen hentoa v-aukkoa. Jos syksy on ehtinyt pidemmälle, ja ilma on jo viileä, päälle voi heittää rennon, mustan syystakin.

Kolmanneksi lempivaatteekseni valitsin tähän vaaleanpunaisen mekon, joka on luottovaatteeni, olin menossa sitten työhaastatteluun, treffeille, tai vaikka tärkeään asiakastapaamiseen. Mikä ikinä tilaisuus onkin, siinä Ralph Laurenin mekossa tunnen itseni itsevarmaksi, ja minun ei tarvitse miettiä, miltä näytän, sillä tiedän, että asu sopii minulle täydellisesti. Kengät valitsen mekon kanssa riippuen siitä, mikä tilaisuus on kyseessä. Lähes kaikki kengät sopivat mekon kanssa.