Aikuisen naisen arkimeikki

Tulin kertomaan teille hieman lisää liittyen edelliseen postaukseeni. Tänään kerron kuinka meikkaan arkisin. Kuten varmaan useimmilla teistä, päiväni ovat kiireisiä ja pitkiä, joten meikin on pysyttävä menossa mukana koko päivän.

Aloitan meikin teon laittamalla kasvoilleni kosteusvoidetta. Omia suosikkimerkkejäni ikääntyvälle iholle on Lancôme sekä L’Oréal. Jane Fonda on idolini, ja hänet nähdään myös L’Oréalin kasvona. Voisimmepa me kaikki ikääntyä yhtä kauniisti kun hän. Kosteusvoiteen silotan juonteita kasvoissa valokynällä, ja käytän mahdollisesti peitevoidetta peittämään ongelmakohtia kasvoissa. Meikkivoiteena käytän Cliniquen kevyttä BB-voidetta. Lopuksi lisään vielä hieman ruusunpunaista poskipunaa korostamaan poskipäitäni. clinique

Seuraavaksi laitan kulmakarvani, joihin käytän väripalettia, josta löytyy useita eri sävyjä luonnollisen lopputuloksen takaamiseksi. Käyn joka kuukausi laitattamassa kulmani salongissa, jolloin ne muotoillaan sekä värjätään. Tämä helpottaa kulmien laittoa aamulla huomattavasti. Tarvitsen väripalettia kuitenkin kulmien korjailuun aamuisin.

Silmämeikkinä käytän arkisin useimmiten pehmeitä ruskean sävyjä, jotka sointuvat kauniisti sinisten silmieni kanssa. Esimerkiksi Isa Doralla on saatavilla hyviä värisävyjä omaavia luomiväripaletteja. Oikeanlainen silmämeikki saa silmät näyttämään suuremmilta ja poistaa väsymyksen merkkejä kasvoilta. Käytän aina myös vedenkestävää ripsiväriä ja eyelineria, jotka eivät varise silmistä tai saa ulkonäköä suttuisen näköiseksi, kun juoksen tapaamisesta toiseen.

ysl

Viimeisenä meikkaan huuleni, ja pohjalle laitan meikinpohjustusvoidetta. Sen jälkeen rajaan huuleni tarkasti kynällä, ja laitan ihon väriini sopivaa huulipunaa. Huulimeikin viimeistely hoituu saman sävyisellä huulikiillolla, jota lisäämällä päivän mittaan saan pidettyä meikkini raikkaan, vasta tehdyn näköisenä koko päivän. Huulipunista suosikkejani on ehdottomasti Yves Saint Laurentin huulipunat, sillä niissä on paljon väripigmenttiä, ja ne kestävät huulilla hyvin koko päivän. Huulipunia voit ostaa esimerkiksi Sokos Emotion -myymälöistä.

Kokemus on meikkaamisessakin se asia, joka auttaa sinua luomaan juuri itsellesi sopivan meikin. Me kaikki leidit olemme täysin yksilöllisiä, joten miksi samanlainen meikkikään sopisi meille kaikille? Kokeilemalla löydät, mikä sopii juuri sinun kasvoillesi.