Hiukset – naisten oma kruunu

Hiukset ovat kautta aikojen olleet suuri osa naisellisuutta ja jokaisen omaa persoonaa tavalla tai toisella. Hiustyylit vaihtuvat muodin mukana, mutta hiuksien hoitaminen on tärkeä asia, jota ei todellakaan kannata jättää puolitiehen. Huolitellut ja hoidetut hiukset saavat näyttämään kauniilta ja vaikuttaa samalla koko kokonaiskuvaan. Jokaisen hiustyyppi on erilainen, ja siksi on hyvä löytää juuri ne seikat, jotka sopivat juuri sille omalle hiuskuontalolle. Joidenkin hiukset voivat olla liukkaat ja tikkusuorat, toisien taas täysin kikkurat, ja ne tarvitsevat aina erilaisen käsittelyn.

Listasin teille lukijoille muutamia loistovinkkejä, joita kannattaa huomioida kun havittelee juuri sitä omaa unelmatukkaa!

Capture

  • Pese hiuksesi säännöllisesti, mutta älä kuitenkaan liian usein. Hiuksien puhtaanapito on tärkeää – likaisethan hiukset eivät tee siistiä vaikutelmaa. Hiukset kuitenkin rasittuvat jos ne joutuvat liiallisen pesun uhriksi. On hyvä löytää itselle se oikea rytmi, ja testata milloin hiusten pesu on tarpeellista.
  • Vältä hiusten liiallista värjäämistä. Hiukset kärsivät etenkin vaalennusaineesta, ja hiuksien vaalentamista tulisikin välttää. Kampaamoissa osataan katsoa, kuinka tujua vaalennusainetta juuri sinun hiustyyppisi kestää. Tämän vuoksi onkin hyvä aloittaa vaalennusprojekti aina ammattilaisen kanssa, koska markettivärit saattavat joskus olla liikaa esimerkiksi jo vaalennetulle hiukselle.
  • Muista kiinnittää huomioita hiusharjaan ja muihin välineisiin sekä aineisiin, joilla muotoilet hiuksesi. Lämpösuoja on yksi tärkeimmistä hiustuotteista, mikäli käytät hiustenkuivaajaa tai muotoilurautaa. On myös hyvä tarkistaa että hiusharja ja muotoilurauta eivät revi tai vahingoita hiuksia. Myös hiuslenkit metallisilla osilla saattavat katkoa hiuksia.
  • Etsi hiustyypillesi sopivat hoitotuotteet. Niinkuin aiemmin jo mainitsinkin, kaikkien hiukset kaipaavat erilaista huolenpitoa. Ohuille ja liukkaille hiuksille ei esimerkiksi kannata ostaa silottavia hiustuotteita, koska tällöin niistä saattaa tulla vielä liukkaammat ja tämän myötä näyttää ohuemmilta. Myös huonokuntoisille hiuksille kannattaa ostaa rakennepaikkaavia hiustuoteita, ja esimerkiksi sopiva hiusöljyn kättö parantaa hiusten laatua huomattavasti.
  • Tasoita latvat tarpeeksi usein. Kun hiukset kasvavat tarpeeksi, latvat alkavat mennä huonoon kuntoon ja katkeilla tehden hiuksien latvoista epätasaiset. Nämä latvat on hyvä käydä aina välillä tasoittamassa, koska tällöin hiukset pysyvät siistinä eivätkä näytä huonokuntoisilta

Näiden niksien muistaminen saa hiukset voimaan jo paljon paremmin. Näiden lisäksi erilaisten kampauksien teko tekee sen viimeisen loppusilauksen ja saa hiukset näyttämään upealta.