Siivoa elämäsi Konmari-tekniikalla

Nyt kun syksy on saapunut, vuodenajan vaihdos aiheuttaa ainakin minulle sen, että kaipaan muutosta elämään, haluan tyhjentää elämäni turhasta romusta, ja siitä lähtikin ajatus vaatekaapin siivoamisesta. En kuitenkaan tällä kertaa tyydy vain vaatekaapin siivoamiseen, vaan päätin heittää kaikki muutkin turhat romut pois nurkista. Sain inspiraation naiselta nimeltä Marie Kondo, joka on japanilainen ammattijärjestäjä. Marie Kondo on kirjoittanut useita kirjoja, jossa hän neuvoo järjestämään kaiken tavaran jonka omistaa, täysin elämän mullistavalla tavalla. Hän sanoo, että kun heität pois kaikki vaatteet ja tavarat, jotka eivät tuota sinulle iloa, koko elämäsi tulee muuttumaan, sinun ei koskaan tarvitse edes siivota usein.

Elämän mullistava siivoustekniikka voi muuttaa elämän myös muilta osin, nimittäin mielesikin sanotaan pysyvän kirkkaampana, ja pystyt näkemään mitä haluat elämältä selkeämmin, kun järjestät elämäsi. Marie Kondon KonMari-siivoustekniikka kannattaa kerralla tehtävää suursiivousta, jossa pyritään täydellisyyteen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikki “ei-iloa-tuottava” tavara heitetään pois. Sen jälkeen kun turhista vaatteista ja tavaroista ollaan päästy eroon, järjestetään jäljelle jääneet tavarat Marie Kondon oppien mukaisesti. Tällä naisella on jopa erityinen viikkaustekniikka kaikille vaatteille, mukaan lukien sukille ja alusvaatteille. Hänen mielestään on erityisen tärkeää, että vaatteesi ja tavarasi, jotka omistat, ovat onnellisia. Japanilaisen uskonnon mukaan Marie Kondo uskoo, että tavaroilla on sielu, ja niiden pitää voida hyvin. Lisäksi kaikkea minkä heittää pois, on kiitettävä ajasta yhdessä, ja siitä, että sai käyttää niitä.

Marie Kondon kirja “Siivouksen elämänmullistava taika”, ja sen jatko-osa “KonMari – iloa säkenöivä järjestys”, on molemmat käännetty suomen kielelle. Voit löytää kirjat lähes jokaisesta kirjakaupasta, tai esimerkiksi nettikaupasta.