Ihon oma päivärytmi

Kasvojemme ihosta on tärkeää pitää hyvää huolta, ja  tässä artikkelissamme haluaisimmekin kertoa ihomme omasta päivärytmistä. Tutkimuksien mukaan ihomme on parhaimmillaan aamulla kymmenen aikoihin. Ihon hoitaminen riippuu täysin ihotyypistä, ja tämän vuoksi jokaisen on tärkeää tunnistaa omansa.

 

Aamu

Aamulla herätessä ja valojen syttyessä ihomme ovat suojamekanismit aktivoituvat ulkoisia haittatekijöitä vastaan. Tähän liittyy erityisesti talirauhasten toiminnan vilkastuminen. Ihon aamu alkaa tavallisesti puhdistuksella. Kasvoille on saattanut jäädä yövoiteen rippeitä, sekä yön aikana iholle nousee myös mahdollisesti talia, kuona-aineita sekä kuollutta solukkoa. On tärkeää puhdistaa iho hellästi, mutta tehokkaasti. Aamulla tehty puhdistus virkistää ja auttaa hoitotuotteiden vaikuttaja-aineiden imeytymistä.

Kasvojen puhdistus riippuu täysin ihotyypistä. Normaali iho kaipaa vain hieman kylmää vettä ja kuiva taas puhdistuksen kasvovedellä. Rasvoittuva iho tarvitsee puhdistukseen pesuainetta, mutta on tärkeää varmistaa ettei iho kuivu liikaa tämän seurauksena.

Aamu on ihollemme myöskin vaikeampaa aikaa päivästä, joten sitä ei saisi käsitellä kovakouraisesti erilaisin tuottein tai kuorinta-ainein. Nämä olisi hyvä jättää myöhemmälle päivään.

Päivä

Liikumme päivän aikana milloin missäkin, joten ihomme altistuu erilaisille ulkoisille häiriötekijöille. Esimerkiksi UV- ja sähkömagneettinensäteily ovat yleisiä häiriötekijöitä, ja kasvot joutuvat näiden lisäksi kestämään erilaisia ilmansaastetia, tuulta, huonepölyä sekä lämpötilan vaihtelua. Iholla on näille kuitenkin omat suojautumismekanisminsa, mutta pystymme myös itse vaikuttamaan ihomme suojaamiseen positiivisesti. Esimerkiksi päivävoide täydentää ihon kosteus – ja rasvavarantoja, jonka avulla iho pysyy terveenä ja vastustuskykyisenä. Saatavilla on myös erilaisia aurinkofilttereitä UV-säteilyä vastaan. Meikki on myös yksi tärkeimmistä suojamuureista päivänä aikana.

Niinkuin aiemmin mainitsimme, ihomme on parhaimmillaan aamulla kello 10. Tätäkin voi voimistaa erilaisilla seerumeilla, jotka virkistävät ihoa. Seerumit eivät kuitenkaan aina ole niin tehokkaita kuin luonnoliset konstit, joten muista ulkoilla päivittäin ja juoda riittävästi vettä.

Ilta

Illalla tulee muistaa se, että meikit kasvoilla ei kannata käydä nukkumaan. Kasvot on hyvä pestä illalla aamupesua tehokkaammin, sillä kasvoille on kertynyt päivän aikana esimerkiksi pölyä sekä ihon omaa talia. Kun iho on puhdistettu huolellisesti, yön aikana käytetyt hoitotuotteet imeytyvät tehokkaammin. Illalla on myös hyvä käyttää erilaisia tehohoitoja, kuten kuorintoja tai käydä vaikka kauneushoitolassa.

Yöllä olosuhteet ovat iholle ihanteelliset, sillä ulkoisia häiriötekijöitä ei ole juuri lainkaan. Yöksi on hyvä laittaa erilaisia seerumeita, jotka parantavat ihon koostumusta yön aikana. Paras yötuote löytyy ihotyypin mukaan, ja näin se auttaa ihoa vahvistumaan yön aikana. Erittäin tärkeää on tunnistaa oma ihotyyppi, sillä näin sinun on mahdollista antaa ihollesi parasta mahdollista hoitoa.