Meikkisiveltimien pesupäivä

 

Tänä aamuna kun varjostin poskiani ja lisäsin poskipunaa, tulin ajatelleeksi pitkästä aikaa puhdistavani koko meikkiarsenaalini meikkisiveltimet ja -huiskut. En ole koskaan ostanut mitään erillisiä puhdistusaineita siveltimilleni, sillä en ole kokenut sitä tarpeelliseksi. Markkinoilla on vaikka minkälaista tähän tarkoitukseen olevaa tököttiä ja niksejä, mutta itse olen kokenut perinteiset kotikonstit parhaimmiksi. Siveltimiä ja muita tulisi pestä viikottain, sillä bakteerit pääsevät muhimaan beauty blenderin kaltaisissa sienissä ja muissa todella hyvin. Itseäni ällöttää ajatus kasvoillani riehuvista bakteereista, joten on aika pitää pesupäivä!

Tässä muutama helppo niksi pesupäivään:

Keittiön pesusieni ja suihkugeelit toimivat erittäin hyvin puhdistuksessa. Pursota pesusieneen suihkugeeliä, kostuta sivellin ja pyörittele pesusienen päällä puhdistaaksesi siveltimen kokonaan. Toista niin monta kertaa, että sivellin on puhdas. Huuhtele sivellin lopuksi huolellisesti ja pesusieni, että voit käyttää sitä uudelleen!

Palasaippua on myös erinomainen siveltimien puhdistukseen: kostuta sivellin ja pyörittele sitä kevyesti palasaippuan päällä. Kostuta sivellintä, jos on tarpeen. Toista niin kauan aikaa, kunnes siveltimestä on lähtenyt kaikki lika. Lopuksi huuhtele vielä huolellisesti saippua ja sivellin.

Kukapa olisi uskonut, että keittiön kaapista löytyvällä oliiviöljyllä voi puhdistaa myös siveltimiä! Kaada pieneen astiaan oliiviöljyä ja shampoota. Pyöritä sivellintä kulhossa ja pyyhi se sitten vaikkapa talouspaperiin. Toista muutamia kertoja, kunnes sivellin on riittävän puhdas ja huuhtele se lopuksi juoksevalla vedellä.

Ikävästä sotkuisesta meikkiyllätyksestä minulle kuuluu erittäin hyvää! Odotan jo jännityksellä kolumnini julkaisua. Tunnen itseni Carrie Bradshawiksi Sinkkuelämää -sarjasta, harmi ettei Suomi ole vain yhtä jännittävä kuin New York. Syksy on saapunut jo tännekin ja olenkin kaivanut kaulahuivini esille eteisen laatikostosta. Odotan jo innolla, että pääsen tutustumaan tulevan talven uusiin pipoihin ja hansikkaisiin, sillä unohdin edelliset hansikkaani kevään kynnyksellä bussiin. Ajattelin myös ostaa itselleni uudet kengät, mutta valitettavasti mieluisia ei ole tullut vielä vastaan, vaikka olen käynyt pyörimässä kauppakeskuksessa. Toivottavasti löydän mieluisat popot, sillä kaltaiselleni kenkäfriikillä uudet kengät vuodenaikojen vaihtuessa ovat elinehto!

Joko te rakkaat lukijat kuulitte, että ihanat pastellinväriset hiukset ovat menossa pois muodista ja granny-look on myös out? Omasta mielestäni tämä on vain hyvä juttu, sillä en oikein koskaan pitänyt sinertävistä hiuksista, vaikka laulaja-Sannille ne sopivatkin.

Ensi kertaan!