Pukeudu vartalotyyppisi mukaan

Tänään ajattelin kirjoittaa hieman eräästä pukeutumisen perusseikasta, joka jokaisen naisen tulisi ottaa huomioon omassa pukeutumisessa, nimittäin oma vartalotyyppi, ja se, millaiset vaatteet sopivat erilaisille vartalotyypeille. Kyseessä on erittäin tärkeä asia, sillä vartalotyyppi vaikuttaa olennaisesti siihen, millaiset vaatteet sopivat juuri sinulle. On erilaisia tapoja kuvata tai nimittää vartalotyyppejä, mutta käytän tässä tekstissä kirjaimia havainnollistavina välineinä. Kuvaamme ensin yleisimpiä vartalotyyppejä, jotka ovat A, H, X, Y, ja O. Suurin osa ihmisistä sopii selkeästi eniten, johonkin näistä vartalotyypeistä.

A-vartalo

A-vartalotyyppi tunnetaan myös päärynävartalona, sillä se muistuttaa päärynää. A-vartalotyypin kroppa on selkeästi alaspäin levenevä, mikä tarkoittaa sitä, että hartiat ja muu yläkroppa on yleensä melko kapea, samoin kuin vyötärökin. Lantio ja reidet ovat yleensä selvästi leveämmät kuin yläkroppa. Jos ylimääräistä kertyy, niin se tulee yleensä ensimmäisenä reisiin ja takapuoleen. A-vartaloinen voi tehdä kropastaan tasapainoisemman näköisen, esimerkiksi olkatoppauksilla, tai liehuvilla hihoilla. Volyymin lisääminen yläkroppaan saa alakropan näyttämään sopusuhtaisemmalta. Toki omaa vartaloa ei tarvitse peitellä, ja tämän hetken muotiin, sopii iso takapuoli, leveä lantio, ja sen korostaminen loistavasti. Jotta et kuitenkaan näyttäisi itseäsi selkeästi isommalta, älä pukeudu liian isoihin säkkeihin. Jos haluat korostaa muotojasi, vie huomio kapeaan vyötäröösi, esimerkiksi korkeavyötäröisellä hameella.

H-vartalo

H-vartalo on yleensä hieman neliömäinen, jopa kulmikas. H-vartaloon kuuluu olennaisesti, että lantio ja hartiat ovat samalla leveydellä, ja samassa linjassa toisiinsa nähden. Tälle vartalotyypille sopii lähes kaikki, mutta pukeutumisen haaste on nimenomaan tuoda kurveja esiin, tai paremminkin luoda niitä. Kerrospukeutumisella, ja selkeillä linjoilla voidaan saada H-vartaloon eloa. Myös muhkeat huivit, ja isot korut sopivat hyvin. Housuista kannattaa valita suoria malleja.

X-vartalo

X-vartalo on niin sanottu tiimalasivartalo, jonka omaavat ihmiset ovat joidenkin mielestä voittaneet geeniarpajaisissa. Tiimalasivartalo on luonnostaan melko kapea, mutta muotoja kropasta löytyy, niin ylhäältä kuin alhaaltakin. Vyötärö on X-vartalossa lantiota ja hartioita selkeästi kapeampi, ja luo siten kroppaan naisellisen muodon. Parhaalta tiimalasivartalon päällä näyttää vartalonmyötäiset, mutta kuitenkin peittävät vaatteet. Vyötäröä korostavat mekot, takit, ja jakut ovat erinomainen valinta. Kynähameet, ja selkeät leikkaukset omaavat yläosat käyvät X-vartalolle oikein hyvin.

Y-vartalo

Y-vartalo on nimensä mukaisesti ylhäältä leveä, ja kapenee alaspäin. Yleensä se tarkoittaa joko leveitä hartioita, suurta rintamusta, tai mahdollisesti molempia. Y-tyypillä on yleensä hyvin kapeat jalat, joita kannattaa korostaa kapeilla housuilla, ja shortseilla. Vartalon tasapainottamiseksi, voi kokeilla esimerkiksi v-aukkoista paitaa, ja leveähelmaisia kellohameita, jotka korostavat samalla myös kapeita sääriä.

O-vartalo

O-vartalo eli omenavartalo on kroppatyyppi, josta löytyy luonnostaan runsautta rinnoista, keskivartalosta, ja takapuolesta. Jalat ja käsivarret ovat yleensä suhteellisen solakat. Omenavartaloisen kannattaa kokeilla alaosissa nilkkapituisia housuja, ja tuoda sääret rohkeasti esiin, sillä yleensä ne ovat siroudessaan yksi O-vartalon parhaista puolista. Ylävartaloon sopii yksinkertaiset linjat, vyötäröltä tyköistuvat jakut, ja v-aukkoiset paidat ja mekot.