Ymmärrä itseäsi astrologian avulla

Toivottavasti kaikille teille kuuluu hyvää, sillä minulle ainakin kuuluu. En voisi olla onnellisempi, että kesä, ja lämpimät ilmat ovat (toivottavasti) pian täällä. Viime aikoina olen alkanut hieman mietiskellä omaa elämääni, nyt kun vapaa-aikaa on riittänyt hyvin. Olen miettinyt paljon sitä, millaisena minä näen itseni, ja millaisena muut näkevät minut. Onko sillä oikeastaan niin hirveästi väliä? Toisaalta ei, mutta toisaalta jokainen joskus miettii, mitä muut ajattelevat. Joskus se voi olla jopa järkevää katsoa peiliin, ja miettiä hetki. Se voi olla siinä mielessä luonnetta parempaan suuntaan edistävä juttu, että alkaa paremmin ymmärtää toisia, ja toisten näkökantaa. Jokaisella ihmisillä, vaikka olisi jo ehtinytkin tallustella täällä maan pinnalla jo vuosikymmenten ajan, löytyy aina parannettavaa omassa käytöksessään. Toisen ihmisen kuuntelu, ja mielipiteiden ymmäryksen merkitys, on jatkuvasti tärkeämmässä asiassa, jotta voisimme edistää yhteiskuntaa, ja oman elämän ihmissuhteitamme parempaan suuntaan.

Nämä asiat mielessäni, olen alkanut kiinnostumaan astrologiasta, ja sitä kautta horoskooppimerkkien vaikutuksesta käyttäytymiseemme, ja luonteeseemme. Olemmeko tähtimerkkien vankeja, vai vaikuttaako se meihin ollenkaan? Kukin uskoo mihin haluaa, mutta hänkin, joka ei usko horoskooppimerkkeihin, saattaa yllättyä lukiessaan oman merkkinsä luonnekuvausta. Voi totta kai olla sattumaa, että horoskooppimerkin luonnekuvaus sopii itselle, mutta toisaalta maailmassa on liian monta ihmistä, jotka menevät täydellisesti juuri siihen omaan horoskooppiinsa. Kokeile vaikka lukemalla muiden merkkien luonnekuvauksia, ja useimmiten juuri se omasi, sopii sinulle parhaiten. Jos ei parhaiten, niin ainakaan se, että oletko tulinen vai viileä tähtimerkki, ei useinkaan muutu. Se on lähes poikkeuksetta oikeassa.

Älkää ymmärtäkö väärin, en todellakaan halua väittää, että tietty luonnekuvaus sopisi esimerkiksi kaikkiin härkiin. Sinä olet tällainen, ja siitä et muutu. Sinulla ei ole persoonaa, jota olisi muokannut omat geenisi, ja omat elämäntapahtumasi. Persoona on täysin eri asia, kuin horoskooppi. Uskon siihen, että oma horoskooppimerkki voi helposti määritellä, millaisia olemme perusluonteiltamme. Mitkä ovat arvot, jotka ovat elämässä tärkeitä. Jokaisella ihmisellä on kuitenkin henkilökohtainen persoonallisuus, joka määrittelee käyttäytymistä, ja tunne-elämäämme. Kaikki mitä meille on elämämme aikana tapahtunut, muokkaa meidän persoonallisuuttamme. Kukaan meistä ei ole sama henkilö 50-vuotiaana, kuin 15-vuotiaana. Astrologian keinoin voi kuitenkin sukeltaa syvemmälle omaan tunne-elämäänsä, ja alkaa ymmärtää paremmin, miksi käytäytyy arkielämän tilanteissa juuri siten, kun käyttäytyy. Voit löytää horoskoopista vastauksen moneen kysymykseen.

Ei kuitenkaan tule piiloutua horoskooppimerkkinsä taakse, tai ajatella, että olen nyt tällainen, koska tähdet olivat tietyssä asennossa, kun synnyin, enkä sen vuoksi voi muuttaa itseäni. Kukaan ei ole horoskooppinsa orja. Päinvastoin, se voi auttaa meitä työstämään omaa luonnettamme parempaan suuntaan, sillä jos ei ymmärrä, ei ole mahdollista muuttaa itseään. Ensin tulee miettiä miksi, sen jälkeen vasta voi alkaa ajatella, miten. Jokaisen luonteessa myös ilmenee samat piirteet täysin eri tavalla. En vieläkään usko esimerkiksi päivän horoskooppeihin, niissä ei mielestäni ole paljoakaan järkeä, mutta en usko, että horoskooppien luonnekuvaukset ovat täyttä huttua.

Olen oppinut tuntemaan itseni paremmin, ja ennen kaikkea ymmärtämään itseäni paremmin, kun olen antanut astrologialle mahdollisuuden. Minä olen härkä, ja olen sitä kautta löytänyt paljon piirteitä itsestäni, ja huomannut, kuinka erilaiset luonteenpiirteet ilmenevät eri tavoin. On helpompi arvostaa “huonompiakin” luonteenpiirteitä, tai ominaisuuksia omassa itsessään, kun tietää, että ne tuovat samaan aikaan paljon hyvää elämään. Esimerkiksi itsepäisyyteni on välillä, väärässä tilanteessa, kuten erimielisyyksissä, aiheuttanut riitatilanteita. Minun on joskus vaikea ymmärtää, miten joku toinen ihminen voi ajatella, että mielipide, joka on täysin päinvastainen omaani nähden, on oikea. Etenkin nuorempana olin todella mustavalkoinen, ja ajattelin, että oma mielipiteeni on ainoa oikea. Onneksi se on pehmentynyt hieman vuosien varrella. Enemmän kuitenkin kuin omat mielipiteeni ovat pehmentyneet, on kasvanut ymmärrys, ja hyväksyntä muiden näkökantoja kohtaan. Olen tajunnut, että sillä ei ole oikeastaan lainkaan väliä, jos en tule koskaan olemaan samaa mieltä, kuin ystäväni, jostain asiasta. Voin silti ymmärtää, ja kuunnella. Ei kaikkien tarvitse olla samaa mieltä, koska ihmiset ovat erilaisia. Maailmani ei kaadu siihen, jos kumppanini arvostaa elämässä jotain toista asiaa, kuin minä, enemmän. Kunhan hän ymmärtää minua, ja minä häntä. Se riittää. Olen yhä todella voimakastahtoinen, eikä sen tarvitse olla huono asia. Ilman järjetöntä jääräpäisyyttäni en olisi tässä, missä olen nyt. En olisi koskaan lähtenyt opiskelemaan unelmieni alaa, en olisi ehkä koskaan uskaltanut perustaa omaa yritystä, tai uskonut sen nousevan, vielä silloinkin, kun näytti todella pahalta. Ilman uskoa omaan tekemiseen, en olisi tässä. Se on härille todella ominainen piirre. Usko itseensä, tekemiseensä, ja pitkäjänteisyys kaikessa, mitä tekee. Kun jotain päätän, menen vaikka läpi sen kuuluisan harmaan kiven, saavuttaakseni tavoitteeni. Siitä osaan olla todella ylpeä itsessäni.

Oman itsensä rakastaminen, ja oman luonteensa hyväksyminen, niin hyvine kuin huonoine puolineen, on äärimmäisen tärkeää, jotta itseään on mahdollista ymmärtää, ja muuttaa. Itselleen tulee pystyä olemaan armollinen. Yleensä, jos ymmärtää itseään hyvin, on myös mahdollista oppia ymmärtämään muita ihmisia paremmin. Tämä on ihmissuhteissa hyvin tärkeä taito. Mitä vanhemmaksi elää, sitä enemmän on kohdannut erilaisia ihmisiä, joiden elämänarvot, ja luonne poikkeavat täysin omasta. Sekin auttaa kasvattamaan ymmärrystä muita kohtaan.

Myönnettäköön, että saatan usein olla helposti mustasukkainen, mikä sekin, on härkää kuvaava luonteenpiirre. Olen hyvin omistushaluinen kumppaniani, ja joskus jopa ystäviäni kohtaan. En helposti myönnä sitä muille, sillä se ei ole piirre, josta olen kovinkaan ylpeä. Mustasukkaisuudestakin voi, jos oikein tarkkaan miettii, löytää hyviä puolia. Mustasukkaisuus kertoo, että oikeasti välittää, ja on mahdollisuus näyttää tunteensa. Mustasukkaisuus on myös kykyä puolustaa rakkaitaan, ja pystyä taistelemaan heidän puolestaan. Siinä menee hento raja, milloin mustasukkaisuus ja omistushalu, pysyy rakastamisen rajoissa, ja milloin siitä koituu pelkkää harmia läheisille. Ihmiset ovat myös erilaisia, toiset pitävät jo omasta mielestä pieneltä tuntuvaa mustasukkaisuutta hyvin ahdistavana, kun taas sama saattaa jollekin toiselle olla vain rakkauden, ja välittämisen osoitus. Tärkeintä on, että jokainen pariskunta löytää omat rajansa ihmissuhteessa. Me olemme mieheni kanssa toisilleen sopivat yksilöt, ja olemme löytäneet sen kultaisen keskitien vuosien varrella. Minä olen hieman mustasukkaisempi, ja hän taas ei niin paljon, vaan juuri sopivasti. Hän ei koe mustasukkaisuuttani ongelmana, etenkään enää tässä iässä, kun luonteeni on pehmentynyt sopivasti. Toivon, että meillä on vielä paljon onnellisia vuosia yhdessä. Olemme erilaisia, mutta kuitenkin juuri sopivasti samankaltaisia. Olen nimittäin huomannut, että täysin samanlaiset, tai täysin keskenään erilaiset ihmiset eivät useinkaan pysty elämään pitkään yhdessä. Monesti alku saattaa olla kiihkeä ja tulinen, mutta tunteiden palo saattaa aivan liian helposti, vaihtua riidoiksi. Sen vuoksi osaan arvostaa omaa, tasaista, mutta kuitenkin intohimoista suhdettamme niin paljon.

Tässä kaikki tällä kertaa, toivottavasti lukijanikin pääsevät oppimaan lisää itsestään astrologian, ja itsetutkiskelun avulla. Mukavaa loppuviikkoa!