Ihon kuorinta tärkeä osa kauneusrituaaleja

Ihonhoito on hyvä tehdä luonnollisin tuottein

Kauneus on hyvin kokonaisvaltainen aihe, joten on vaikeaa antaa vain yhtä tiettyä vinkkiä, miten sitä voisi huoltaa ja ylläpitää. Kaunis kumpuaa eniten sisältä päin, mutta useimmiten itsetunto on myös hyvällä mallilla, kun kokee olonsa kotoisaksi kropassaan ja ulkokuoressaan. Jaammekin tällä sivustolla niin muotiin, meikkeihin kuin sisäiseenkin kauneuteen liittyviä vinkkejä. Yksi kauneuteen niin sisäisesti kuin ulkoisestikin liittyvä seikka on iho. Tähän vaikuttaa vahvasti juurikin ruokavalio sekä riittävä vedenjuonti. Kaikille ihotyypeille nämä rituaalit ja näiden seikkojen huomioon ottaminen ei välttämättä riitä, vaan lisäksi on käytettävä juurikin omalle ihotyypille soveltuvia tuotteita. Mikään kallis tuote ei siis sinällään ole hyvä, mikäli se ei sovellu juuri sinun ihollesi ja ihotyypillesi.

Miksi kuorinta on tärkeää?

Ihon kuoriminen aika ajoin on tärkeää, sillä normaaleilla ihonpuhdistustuotteilla ei saa puhdistettua samalla lailla ihoon pinttyneitä epäpuhtauksia. Ihon päällimmäinen kerros eli epidermis onkin itse asiassa kuollutta ihoa, joka uusiutuu muutaman kuukauden välein. Tämän vuoksi vanha, pois kuoriutuva iho on syytä kuoria kuorintatuotteiden avuin. Autatkin siis tällä itse asiassa ihon luonnollista reaktiota, joten kuorintatuotteiden käyttöä ei kannata siinä mielessä vierastaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että itse kuorintatuotteiden pakkauksessa voi lukea tuotteen käytöstä, että sitä tulisi käyttää kerran viikossa, tai jopa päivittäin. Tämä voi kuitenkin koitua kohtalokkaaksi etenkin kuivalle ja herkälle iholle, sillä sitä tulisi ennemminkin ravita ahkerasti, liiallisen kuorinnan ja puhdistuksen sijaan. Kannattaakin aina muistaa, että eri tuotteiden käyttöä ja tiheyttä on syytä testailla ja säätää juuri omalle ihotyypille sopivaksi. Toinen, mikä voi vaikuttaa radikaalisti tarpeeseen, kuinka usein tuotteita on syytä käyttää, ovat vuodenajat sekä ilmasto. Kuumassa ja kosteassa ilmastossa epäpuhtauksia jää helpommin iholle, kun taas pakkassäässä iho kuivuu huomattavasti helpommin. Sopeuta siis tuotteidesi käyttöä myöskin vuodenajan mukaan sopivaksi.

Mistä tietää, mitä ihotyyppiä ihosi on?

Välillä voi olla vaikea tunnistaa, mikä olisi sopivin keino hoitaa ihoa. Monilla on kasvojen alueella niin sanottu T-alue, eli T-kirjaimen muotoinen alue otsan ja nenän ja leuan alueella, joka rasvoittuu helpommin kuin muu kasvojen iho. Tällöin voikin olla tarpeen hoitaa eri ihon osia eri tavoin. Monesti erehdytäänkin juuri kuorimaan ihoa aivan liikaa, ja rasvaamana vähän, kun koetaan, että oma iho on rasvainen tai näppyinen. Näpyt voivat kuitenkin olla muodostuneet juuri siksi, että ihoa ei ole ajan myötä puhdistettu tarpeeksi. Kun et ole kosteuttanut kuivaa ihoa riittävästi, se pyrkiikin itse lisäämään rasvantuotantoa, ja tällöin iholle muodostuukin rasvaisia näppyjä.

Hyviä kuorintatuotteita?

Hyvä kuorintatuote on sellainen, joka ei jää vaan ihon pinnalle, vaan imeytyy tehokkaasti puhdistamaan epäpuhtaudet koko kasvoilta. Monissa, etenkin halvemmissa kuorintatuotteissa on mukana paljon alkoholia, jolloin lopputuloksena voi olla hetkellisesti puhtaammalta vaikuttava iho, mutta todellisuudessa tämä alkoholi vain kuivattaa ihoa aivan liikaa. Näpyt ja epäpuhtaudet voivatkin palata kahta kauheampana takaisin, mikäli tällaisia kuivattavia tuotteita käytetään liikaa. Markettituotteissa on usein myöskin paljon muitakin käsiteltyjä ainesosia, jotka eivät kuuluisi iholle yhtään sen enempää kuin elimistöönkään. Jotkin parhaimmat ja laadukkaimmat kuorintatuotteet, jotka sisältävät vain luontaisia ainesosia, voivat kuitenkin olla hyvinkin kalliita. Hyvä tuote voi maksaa jopa sata euroa, joten tämä voi kertaostoksena tuntua suurelta summalta. Yksi hieman yllättävä vaihtoehto voi olla kasinopelaaminen, sillä sen kautta voit nopeasti tienata sievoisen summan ihonhoidon pariin. Klikkaa tästä mikäli haluat tietää lisää tällaisesta mahdollisuudesta.