Kesäloma Italiassa

Olen juuri palaillut lomamatkaltani Italiasta. Voin sanoa, että oli kyllä rentouttava loma. Lilluin poreammeessa juoden sampanjaa, sekä nautin italialaisesta ruoasta, ja hyvistä punaviineistä. Ystäväni kanssa kävimme myös viinitilalla, johon olin varannut meille kierroksen. Se alkoi tutustumisella viinitilan rypälelaatuihin, ja kierroksella ympäri viiniviljelmiä. Kuljimme golf-kärryn kyydissä, pitkin viinitilan maita. Kierroksen päätteeksi oli aikaa mennä maistelemaan erilaisia, kyseisen viinitilan tuottamia viinejä. Täytyy sanoa, että oli kyllä ikimuistoinen kokemus, joka kruunasi matkamme Toscanassa. Ystävänikin nautti olostaan täysin siemauksin.

Firenzessä oli, kuten arvata saattaa, todella lämpimät ilmat. Pidin reissulla paljon vaatteita, joita esittelin teille lukijoilleni, kesäkuun alussa. Esimerkiksi pinkit sandaalit, ja rantakassi olivat kovassa käytössä. Ne myös piristivät muuten vaaleita asuja, joita käytin helteillä. Olen huomannut, että vaaleissa, pitkissä vaatteissa, on usein jopa viileämpi olo, kuin esimerkiksi shortseissa ja topissa. Samalla suojautuu hyvin auringoltakin. Auringossa palaminen on niin vaarallista, että etenkin ulkomaanmatkoilla on käytettävä vahvaa UV-suojaa, sekä suojauduttava auringolta vaatteilla. Auringolta suojautumisesta huolimatta, ehdin kuitenkin saada mukavan päivetyksenkin, matkan aikana. Liika auringonotto on pahasta, mutta kyllä pieni päivetys, saa aikaan terveen hehkun iholle. On aina mukavaa palata kotiin, pienen rusketuksen kanssa, ja levänneenä. Sitten arkikin maistuu taas paremmin, eikä Suomen sateetkaan harmita niin paljon, kun tuoreessa muistissa on Toscanan lämpö, ja aurinko.

Ostin matkalla myös jonkin verran uusia vaatteita, en paljoa, sillä matkalaukku oli melko täynnä jo silloin, kun lähdin matkalle, mutta esimerkiksi muutama hellemekko tarttui mukaan. Toinen mekoista oli kirkkaansävyinen tummanvihreä maximekko, ja toinen oli keltainen, hieman polvien yläpuolelle ulottuva rantamekko. Molemmat korostavat väriensä puolesta, rusketustani todella mukavasti. Tykkään muutenkin pukeutua rohkeasti, kirkkaasiin väreihin. En ole koskaan ymmärtynyt sitä, kuinka vähän suomalaiset, vanhemmat naiset käyttävät värejä. Välillä tuntuu siltä, että kaikki suomalaiset pukeutuvat lähinnä valkoiseen, mustaan, ja harmaaseen. Ei pidä tietenkään yleistää, sillä on toki paljon heitäkin, jotka pukeutuvat väreihin, mutta yleisesti ottaen, Suomen katukuva on melko harmaa, joten miksi ihmisten tulisi olla? Marimekko on brändi, jonka suunnittelijat kannustavat värikkään räikeään pukeutumiseen, ja sitä kautta edistävät suomalaisten halua pukeutua väreihin. Pidän itse Marimekon vaatteista erittäin paljon, sillä ne ovat tyylikkäitä, suomalaisia, ja tehty kestämään aikaa. Lisää Marimerkosta voit lukea aiemmasta tekstistä.