Matkasuunnitelmia

Kuten lukijani ovatkin ehkä huomanneet, pidän matkustamisesta erittäin paljon. Viime postauksessa mainitsin, että seuraavan matkani kohde tulee olemaan Toscana, Italiassa. Italia onkin yksi kestosuosikeistani kesäloman viettopaikaksi. Ajattelin hieman kertoa, mitä aion lomallani tehdä, ja millaisia suunnitelmia minulla on tässä vaiheessa lomani varalle. Lähden matkaan heti juhannuksen jälkeen, joten toivotaan vielä, että juhannukseksi virtaa Suomeen lämmintä ilmaa, ja saamme nauttia kauniista lomasäästä ulkosalla.

Toscanassa olen suurimman osan lomastani Firenzessä, joka on sen verran iso kaupunki, että siellä ollessani, pääsen varmasti nauttimaan Italian ihanista vaate- ja kenkäkaupoista. Shoppailun lisäksi Firenzestä löytyy uskomattoman hyvää, italialaista ruokaa, sekä tuhansia vuosia vanhoja, kauniita rakennuksia, ja kulttuuria. Aion käydä katsomassa ainakin Galleria dell’Accademia:n taidevalikoiman, sillä kuuluisasta museosta löytyy muun muassa Michelangelon David-patsas. Varasin itselleni huoneen oikeasta luksushotellista, jotta pääsen rentoutumaan matkalla kunnolla. Huoneessa on huippuleveä sänky, poreallas, ja oma terassi. Aion nauttia paikallista viiniä, ja istuskella vaahtokylvyssä. Sen jälkeen käytän iholleni uutta loistavaa ihoöljyäni, joka saa karheimmankin hipiän säteilemään. Aion myös nukkua niin paljon, kuin vain nukuttaa. Se on lomalla olemisen luksusta, sillä arkena valitettavasti vain harvoin tulee nukuttua tarpeeksi.

Hotellissani on upea kuntosali, joten sitä täytyy kyllä päästä testaamaan. Mikään ei aloita päivää yhtä ihanasti, kuin kunnon reipas salitreeni, tai vaikka pitkä juoksulenkki kauniissa maisemissa. Sen jälkeen voikin sitten nauttia aamiaista hotellin aamiaispöydästä. Suosikkini aamupalalla on lautasellinen tuoreita hedelmiä, kuten melonia, rypäleitä, persikoita, ja marjoja. Syön yleensä myös joko puuroa, tai viipaleen täysjyväleipää aamulla. Jälkiruoaksi otan kupillisen kahvia.

Aion matkan aikana syödä hyvin, ja maistella laadukkaita italialaisia viinejä. Olen jo varannut viininmaisteluillan minulle ja ystävälleni, joka tulee mukaan matkalle. Ilta sijoittuu Chiantiin, joka on yksi Italian suurimmista viinintuotantoalueista. Rakastan laadukkaita viinejä, joten odotan jo innolla tuota viini-iltaa. Suomessa kun ei ole saatavilla läheskään yhtä paljon, ja yhtä hyviä viinejä. Olemme menossa ystäväni kanssa käymään myös Pisassa, kun kerran lähellä ollaan. Jos ei muuta, niin ainakin käymme ottamassa selfien kaltevan tornin kanssa. Toivon todella, että niin minä, kuin ystäväni saadaan laitettua arjen stressi syrjään, ja rentouduttua lomallamme.