Marimekko – kotimainen suosikki

Päätin tänään tulla kertomaan teille hieman eräästä lempimerkeistäni, eli suomalaisesta Marimekosta. Marimekko on ollut itselleni merkki, joka on kulkenut mukana pukeutumisessa ihan lapsesta saakka. Minun äitini oli vannoutunut Marimekkofani, ja puki meidät usein marimekon raitapaitoihin. Parikymppisenä taas muistan olleeni unikkokuosin ystävä, ja omistin punaisen mekon, hatun, ja laukun unikkokuosia! Enää en ehkä pukeutuisi päästä varpaisiin unikkoon, mutta päästä varpaisiin Marimekkoon pukeutuminen ei ole lainkaan hullumpi idea. Marimekon luomuksia on nähty muun muassa Sinkkuelämää-sarjan päätähden Carrie Bradshaw
:n yllä. Nykypäivänä merkillä on uudenaikaisia suunnittelijoita, ja Marimekko onkin jollain ihmeen tavalla onnistunut säilyttämään suosionsa suomalaisten keskuudessa, aina 50-luvulta saakka tähän päivään, ja toivottavasti tulevaisuudessakin.

unikkoMarimekko on siitä loistava brändi, että sen tuottama design miellyttää suomalaisten silmää, aina nuorista eläkeläisiin saakka. Sama mekko voi näyttää upean trendikkäältä 20-vuotiaan päällä, ja sivistyneen tyylikkäältä viisikymppisellä, eikä kukaan oikeastaan osaa sanoa, mikä siinä on. Marimekolla, ja sen vatteeissa vain on “se jokin”, mikä kestää aikaa, ja pukee kaikkia. Yksi hyvistä puolista onkin, että Marimekon vaatteet ovat todella ajattomia, joten ne ovat ehdottomasti rahan arvoisia. Mieti vaikka 60-luvulla tehtyjä vaatteita, et luultavasti käyttäisi niistä montaakaan, mutta Marimekon hauskoista kuvioista ei edes huomaa, onko ne suunniteltu tänä vuonna, vai 40 vuotta sitten. Tämän hetken naisten mallistosta suosikeitani ovat Caro-mekko, sekä Ollie-paita, jotka aionkin käydä kotiuttamassa vaatekaappiini heti seuraavalla shoppailukerralla. Molemmat näistä ovat oivia esimerkkejä Marimekon ajattomista kuoseista. Näitä vaatteita voisi hyvin käyttää vielä 20 vuodenkin kuluttua.