Oikean huulipunan valinta

Moni varmasti miettii, kuinka löytää oikean sävyinen ja oikeanlainen huulipuna. Meikkiviidakossa on niin satoja ellei tuhansia vaihtoehtoja, mistä valita. On ruusunpunaista, kirkkaan punaista, lilaan taittavaa, persikan sävyistä, ja vaikka mitä muuta. Sitten jos satut löytämään sinulle sopivan sävyn, joka näyttää hyvältä, pitää vielä valita minkä merkkinen puna olisi sopiva, ja kannattaako ottaa kiiltävä, neutraali, vai kenties mattapintainen puna? Tulin tänään kirjoittelemaan kuinka löysin “sen oikean” , enkä nyt puhu miehestäni, vaan huulipunista. Toivottavasti pystyn samalla auttamaan kaikkia teitä, jotka seikkailette vielä, ettekä ole löytäneet oikeaa punaa.

Ensinnäkin, huulipunan valinnassa tulee miettiä niin montaa asiaa, mikä jo saa heikkoman pään sekaisin, joten olen päättänyt koota tähän tärkeimpiä asioita. Ota nämä huomioon huulipunaa valitessasi:

  • Käyttötarkoitus. Mitä haet huulipunalta? Tuleeko se harvoin käytettäväksi juhlapunaksi, vai jokapäiväiseen arkikäyttöön?
  • Kuinka paljon olet valmis maksamaan huulipunastasi? Tämä kysymys ratkaisee, mitä merkkejä kannattaa karsia pois listalta
  • Haluatko käyttää huulipunan kanssa huultenrajauskynää, vai tavoitteletko nimenomaan hieman rennompaa tyyliä, ilman rajausta?
  • Ihon ja hiusten väri. Nämä vaikuttavat siihen, pitäisikö huulipunan olla kylmän vai lämpimän sävyihin taittuva, mikä näyttää luonnollisimmalta ihosi ja hiustesi kanssa
  • Pukeutuminen. Ei tule varmaan kenellekkään värioppia lukeneelle yllätyksenä, että toiset värit käyvät paljon paremmin yhteen kuin toiset. Se, onko sinulla tapana käyttää enimmäkseen neutraalin värisiä vai kirkkaan sävyisiä vaatteita, vaikuttaa yllättävän paljon siihen, millainen huulipunasävy sinulle sopii.

Tässä oli tämän hetken vinkkini, toivottavasti saatte edes hieman apua niistä. Minä katson aina uutuuspunat suomalaisen Lumenen sivuilta sekä Pretty.fi -verkkokaupasta. Jos teillä on toiveita postauksien suhteen, jättäkää kommentti, tai ottakaa yhteyttä sähköpostilla.