Miten sisäistä kauneutta huolletaan?

Sisäinen hyvä olo näkyy ulos

Monesti kauneutta lähestytään ulkoa päin, ja keskitytään siihen, miten ihoa, kropan ulkomuotoa ja kauneutta kokonaisuudessaan voidaan hoitaa ulkoapäin. Erilaisia kosmetiikkatuotteita niin ihonhoitoon, hiuksille kuin kynsillekin tulvii uusia vuosittain, kuin myös erilaisia meikkejä ja treenitrendejä. Mitä jos tämän sijaan keskittyminen olisikin enemmän niin kliseiseltä kuulostavassa käsitteessä kuin sisäinen kauneus?

Sisäinen kauneus huokuu ulos

Tämä sisäinenkin kauneus voi tarkoittaa yhtä monta asiaa, kuin ulkoinenkin kauneus – Kauneus on katsojan silmässä. Sisäiseen kauneuteen vaiktutaa oma hyvä olo sekä riippumattomuus siitä, millaisia paineita ulkopuolelta asetetaan. Erilaiset kauneusihanteet niin vartalon mallin, pukeutumisen ja meikkaamisenkin suhteen muuttuvat.

Oman sisäisen kauneuden löytäminen on sen sijaan huomattavasti pysyvämpää, eikvätkä siihen vaikuta menevät ja tulevat trendit. Kannattaakin lähteä luomaan omaa hyvää oloa niiden aktiviteettien ja elämäntapojen kautta, jotka ovat omalle tempperamentille ominaisia. Useimmat ihmiset haluavat kuitenkin selkeämpiä sääntöjä ja neuvoja, mitä tehdä.

Palaset kohdallaan

Muutamia varmasti lähestulkoon kaikille sopivia vinkkejä ovatkin seuraavat:

  • Juo riittävästi vettä. Ihminen tarvitsee useamman litran vettä päivässä, ja hyvin nesteytetty kroppa pysyy paremmin kunnossa. Nesteyttämällä riittävästi, palaudut helpommin urheilusta, ja ihosi pysyy hehkeässä kunnossa.
  • Liiku. Ei ole väliä, liikutko salilla, käveletkö töihin vai imuroitko, kunhan harrastat edes jonkin verran liikuntaa viikon aikana. Ihminen on luotu liikkumaan, ja liikunta parantaa muun muassa unenlaatua ja mielialaa. Kaikki tietävät myös liikunnan vaikutukset ulkonäköön esimerkiksi salitreenin kautta, mutta se ei ole olennaista, ennen kuin on sinut itsensä kanssa juuri sellaisena kuin on.
  • Riittävät yöunet takaavat jaksamisen ja voisi jopa sanoa, että se ennalta-ehkäisee monilta sairauksilta.
  • Tee mitä haluat. Tämä neuvo voi kuulostaa hölmöltä, mutta muista välillä kaiken kiireen ja hektisyyden keskellä tehdä jotain täysin hyödytöntä, jotain mistä nautit. Jotain sellaista, mitä et tee jonkin kaukaisen päämäärän takia, vaan sen kummemmin ajattelematta, hetkessä elämällä. Rentoutuminen ei aina vaadi kalliita lomamatkoja ja suunnitelmia, vaan omalla sohvalla piirtäminen tai luikeminen voi välillä toimia vähintäänkin yhtä hyvin.
  • Ole oma itsesi. On hyvin raskasta teeskennellä ja käyttäytyä erilailla eri ihmisten seurassa, joten jo senkin takia pyri aina olemaan oma itsesi. Lisäksi se on vahvuutesi ja kauneinta sinussa – kukaan muu maailmassa ei ole sinä!